. Ma Emma napja van.
Bezárhatják Veresegyház egyik magán idősek otthonát
2011-07-25 17:28:52
Bezárhatják Veresegyház egyik magán idősek otthonát

Bezárhatják Veresegyház egyik magán idősek otthonát

Veresegyházon bajban van az egyik magánkézben lévő idősek otthona, miután az intézményben a szolgáltató egy hónapja kikapcsolta a gázt. Az otthonban élők így meleg víz nélkül maradtak. Mosakodáshoz, vízforralóval melegítik a vizet. Az ügyben a Pest Megyei Kormányhivatal vizsgálódik.

 

A magánintézményt egy alapítvány működteti, mely az évek alatt több tíz milliós adósságot halmozott fel. A korábbi és a jelenlegi üzemeltető évek óta pereskedik egymással. Az otthonban negyvenegy idős ember él, akiket jelenleg még ellátnak, de hozzátartozóik nem tudják, hogy ezután mire számíthatnak.

 

Az épület alapítványra eső tulajdonrészét augusztusban árvereznék, ám a per végéig ezt várhatóan felfüggesztik. Az otthonban dolgozóknak és a bentlakóknak hatvan napjuk maradt. Abban reménykednek, hogy rövid időn belül sikerül befektetőt találniuk, aki az alapítványi tulajdonrészért cserébe, tovább üzemelteti az otthont.

 

Amennyiben semmi nem változik, az időseket a Pest Megyei Önkormányzat szeptembertől más önkormányzati otthonokban helyezi el.

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>